Search
Close this search box.

NATJECANJE NA PLETERNIČKOJ TRŽNICI ZA NAJBOLJI SOK OD BAZGE Žiri glasove dao soku Stane Nenadović iz Trapara, posjetitelji soku Borne Halambek iz Starog Petrovog Sela!

Na Gradskoj tržnici u Pleternici danas se birao najbolji sok od bazge a prijavljenih je bilo čak 19 uzoraka. Nakon kušanja svakog od njih stručni žiri je odlučio kako je najbolji sok pripremila Stana Nenadović iz Trapara dok su posjetitelji na tržnici najviše glasova dali soku Borne Halambek iz Starog Petrovog Sela!
A kako su one pripremile pobjedničke sokove? Osnovni sastojci, kažu, su bazga, voda, limun i šećer no…
– Ja uzimam mjeru od 7 litara vode i 50 cvjetova bazge, u litru soka dodajem kilogram šećera i limuna po ukusu. Sve stoji 24 sata – kazala je Stana Nenadović. Sok Borne Halambek ponešto je ‘žešći’.
– Moj recept je s više cvjetova, na 7 litara vode stavim ih stotinjak. Stavim i više limuna, na ovu količinu dodam 12 limunova, također sve stoji 24 sata – rekla je gospođa Borna.
Nagrade pobjednicama uručio je direktor Pleterničkog komunalca Tomislav Ećimović.
Inače, na tržnici je kao i svake srijede bilo prilično živo. Još uvijek prevladavaju sadnice povrća i cvijeća no, danas su proizvođači donijeli i mnogo domaćih trešanja. Cijena im je bila 10 i 20 kuna za mjericu.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano