Search
Close this search box.

NE PROPUSTITE Praznik rada provedite uz „Požeški kotlić”!

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave 1. svibnja održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca “Požeški kotlić”. Ovaj događaj svake godine okupi brojne natjecatelje iz cijele Slavonije i Baranje. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je natjecateljima, ali i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi. Za ovogodišnji „Požeški kotlić“ pristigle su 33 prijave. (Požega, Pleternica, Kutjevo, Brestovac, Jakšić, Čaglin, Osijek, Vukovar).
Turistička zajednica Grada Požege za sve natjecatelje osigurava meso, vodu i drva za potpalu, dok je svaki natjecatelj dužan osigurati kotlić za kuhanje i začine prema vlastitom receptu.

Svečano otvorenje natjecanje održat će se u 10:45 sati, dok će se pobjednici proglasiti u 14,00 sati.
Posebno smo zahvalni Lovačkom savezu Požeško – slavonske županije koji se uključio u organizaciju ovogodišnje manifestacije. Njihovi će članovi pripremiti više stotina litara čobanca koji će biti besplatan za sve posjetitelje. Posebne zahvale idu tvrtki Spin Valis te Zagrebačkoj pivovari. Događaj je ove godine i humanitarnog karaktera pa će tako svi zainteresirani moći ostaviti svoje priloge za pomoć Caritasu Požeške biskupije. U sklopu manifestacije organiziran je zabavni program za najmlađe, a tu su i brojni izlagači koji će upotpuniti ponudu – Obrt Baja koji nudi suvenire od drveta, OPG Kopljar s proizvodima od meda i buče, zatim OPG Carpinus s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i OPG Vesna Perić s domaćim vinom, a za ugostiteljsku ponudu pobrinut će se ugostiteljstvo Zlatni lug.


Za dobru zabavu tu je sve popularniji Nevera band koji će nas zabavljati tijekom cijeloga dana.
Pozivamo sve naše sugrađane, prijatelje i goste da nam se pridruže u ponedjeljak, 1. svibnja u Zvečevačkom parku kako bismo zajedno proslavili ovogodišnji Praznik rada.
Izvor: TZ Požega

Vezano
Vezano