Search
Close this search box.

NEODGOVORNI TRAKTORIST Pijan skrivio prometnu nesreću, ozlijedio se i još ‘zaradio’ prekršajni nalog!

Požari na otvorenom prostoru

U četvrtak 7. rujna 2023. oko 18.30 sati u blizini mjesta Bektež, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju.

Istoga dana, oko 22.10 sati došlo je do požara na divljem deponiju u Požegi u Ulici Ante Starčevića.

Pod utjecajem alkohola od 1,86 promila skrivio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen

U četvrtak 7. rujna 2023. oko 15.40 sati u mjestu Kaptol na raskrižju ulica Vetovačka i Ramanovačka, 61-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,86 promila upravljao traktorom, sletio je vozilom s kolnika te prednjim dijelom vozila udario u stup prometnog znaka, a potom u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka.

Nakon toga došlo je do prevrtanja traktora na bok i pada vozača na kolnik.

U prometnoj nesreći 61-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.   
 
Vozači oprez – i ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora brzine sudionika u prometu provodit će se sa subote na nedjelju 9./10. rujna 2023. u vremenu od 19 do 1 sat.

Pozivamo vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano