Search
Close this search box.

NEODGOVORNO Bez položenog vozačkog ispita i pijan, bježao pred policijom i skrivio prometnu nesreću!

Narušavali javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 19. studenoga 2023. oko 3 sata u Požegi u Cehovskoj ulici u ugostiteljskom objektu, verbalno i tjelesno sukobili 38-godišnjak i 24-godišnjak koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 24-godišnjaka je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zatečen vozač koji je ranije isključen iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U nedjelju 17. prosinca 2023. oko 0.55 sati u mjestu Kaptol u Veličkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil, kojim je nakon što je ranije već isključen iz prometa zbog upravljanja pod utjecajem alkohola od 0,68 promila upravljao 83-godišnji vozač.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U nedjelju 17. prosinca 2023. oko 2.55 sati u Požegi u Ulici kralja Zvonimira, vozač koji je upravljao osobnim automobilom oglušio se na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila i nastavio vožnju kolnikom Primorske ulice u suprotnom smjeru nakon čega je skrenuo u Županijsku ulicu u suprotnom smjeru gdje je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika te udario prednjom lijevom stranom vozila u metalnu ogradu i betonski zid. Nadalje je utvrđeno da je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,10 promila upravljao 23-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Brestovac te bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Trenkovoj ulici.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi