Search
Close this search box.

NEODGOVORNO Pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita upravljao mopedom

Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola upravljao mopedom

U nedjelju 24. lipnja 2023. oko 19.40 sati u mjestu Nova Ljeskovica, policijski službenici su u prometu zatekli 32-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao mopedom. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije nosio propisanu homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 63 prekršaja, od čega izdvajamo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 24. lipnja 2023. oko 19.40 sati u mjestu Nova Ljeskovica, gdje su policijski službenici u prometu zatekli 32-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,06 promila upravljao mopedom. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije nosio propisanu homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu te kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.790,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega