Search
Close this search box.

NEOPREZAN Prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i izazvao prometnu nesreću!

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 21. rujna 2023. oko 12.25 sati u mjestu Kuzmica, 71-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, dolaskom do raskrižja gdje se prometom upravlja prometnim svjetlima (semafor), nije zaustavio svoje vozilo, iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo, nakon čega je udario prednjom lijevom stranom vozila u desnu bočnu stranu teretnog automobila kojim je upravljao 26-godišnjak.

Protiv 71-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Jakšić u Osječkoj ulici te u Požegi u ulici Arslanovci i Sokolovoj ulici.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…