Search
Close this search box.

NEPAŽLJIVI TRAKTORISTI U dvije nesreće ozlijeđene dvije osobe

Prijavljene dvije krađe
U razdoblju od 16. do 23. ožujka 2022. u blizini mjesta Latinovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla cera, graba i bagrema u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
U četvrtak 24. ožujka 2022. u prijepodnevnim satima u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana , nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz otključanog osobnog automobila otuđio torbicu u kojoj su se nalazili novčanik s dokumentima, bankovnom karticom i novcem u vlasništvu 26-godišnjakinje i udruge s područja Velike.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao pištolj
U četvrtak 23. ožujka 2022. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao pištolj koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja.

Upravljao traktorom pa udario 65-godišnjakinju i teško je ozlijedio
U četvrtak 23. ožujka 2022. oko 13 sati u mjestu Migalovci, 65-godišnjak je upravljao traktorom vožnjom unazad te stražnjim dijelom udario u 65-godišnjakinju koja je pala na tlo, dok je daljnjim kretanjem unazad u nju udarila hidraulična poluga. 65-godišnjakinja je teško ozlijeđena, dok protiv 65-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“.

Požari tijekom protekla 24 sata
U četvrtak 23. ožujka 2022. oko 10 sati u Kutjevu, 62-godišnjak je na poljoprivrednoj površini zapalio grane vinove loze, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Nešto kasnije, oko 13 sati u mjestu Dolac, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Istoga dana, u isto vrijeme u mjestu Deževci, 46-godišnjakinja je u dvorištu spaljivala biljni otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi uslijed čega je došlo do požara na drvenoj nadstrešnici koja je u potpunosti izgorjela. Također su izgorjeli poljoprivredni stroj za prešanje bala, kazan i bačve koji su se nalazili ispod nadstrešnice. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 50.000,00 kuna. Protiv 46-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Nešto kasnije, oko 20.30 sati u mjestu Orljavac, na neutvrđeni način došlo je do požara kojom prilikom je izgorjelo 30 rolo bala sijena u vlasništvu 65-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet
U četvrtak 24. ožujka 2022. oko 15.35 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila upravljala 35-godišnjakinja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Istoga dana, oko 16.25 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 0,54 promila upravljao 44-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja, a također je utvrđeno da je vozilo odjavljeno. 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi a protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Nešto kasnije, oko 21.15 sati u Lipiku u Ulici Augusta Cesarca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola 1,72 promila upravljao 37-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 21-godišnjak
U četvrtak 24. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Šumanovci, 66-godišnjak se uključivao u promet traktorom na kojem je imao prikvačeno stablo, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti da druge sudionike u prometu, uslijed čega je na stablo koje se nalazilo na kolniku prednjim dijelom motocikla udario 21-godišnji vozač. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Protiv 66-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje neupisanom kategorijom).
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Velika i Jakšić.

Najava akcije u prometu
Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.
Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto. ilustracija

 

Vezano
Vezano