Search
Close this search box.

NESREĆA U LOVU Jedan lovac ozlijeđen, drugi osumnjičden za kazneno djelo!

Osumnjičen za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom
Temeljem naknadno zaprimljene liječničke prijave, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je 67-godišnji hrvatski državljanin s područja Jakšića  22. siječnja 2023. oko 8.15 sati tijekom  lova u mjestu Cerovac ispalio  hitac prema divljači pri čemu je  jedna kuglica (sačme) pogodila u natkoljenicu 47-godišnjeg lovca  koji je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu.

Protiv 67- godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ te izvješće Državnom inspektoratu – lovnom inspektoru.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, 67-godišnjaku je uz oružje koje je koristio u lovu, privremeno oduzeto i drugo oružje koje je legalno posjedovao.

Nepoznati počinitelj otuđio traktorski priključak
U nedjelju 6. veljače 2023., policijskim službenicima je prijavio 59-godišnjak da mu je u razdoblju 4./5. veljače 2023. u Požegi u Ulici Jagodnjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) ispred kuće otuđio traktorski priključak. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar
U subotu 4. veljače 2023. oko 23.55 sati u mjestu Biškupci, došlo je požara na dvorišnoj zgradi u vlasništvu 55-godišnjaka i 60-godišnjakinje. Nadalje, obavljen je policijski očevid te zbog velike izgorjelosti nije bilo moguće utvrditi uzrok nastanka navedenog požara.

Anonimni građanin dragovoljno predao tri lovačke patrone i 60 komada streljiva

U nedjelju 5. veljače 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao tri lovačke patrone i 60 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 44 prekršaja, od čega izdvajamo po četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje te 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 4. veljače 2023. oko 16.20 sati u mjestu Kaptol u Školskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila upravljao 57-godišnjak. Također je utvrđeno da upravlja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Nurkovac.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano