Search
Close this search box.

NESVAKIDAŠNJE Jedan krivotvorio potvrde kako bi upisao daljnji studij, drugi prevario muškarca za obnovu grobnog mjesta!

Krivotvorio potvrde kako bi upisao daljnji studij
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio tri kaznena djela „Krivotvorenje isprave“.
Naime, osumnjičeni je u mjesecu listopadu 2021. u dva navrata i u veljači 2023. na veleučilište s područja Zagreba proslijedio krivotvorene potvrde veleučilišta iz Požege temeljem čega mu je omogućen upis na daljnji studij. 
 
Prevario muškarca za obnovu grobnog mjesta
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“.
Naime, on je u siječnju 2023. sa 62-godišnjakom s područja Pleternice dogovorio radove, odnosno obnovu grobnog mjesta za što je kao predujam dobio novčani iznos  od 400,00 eura, nakon čega je zatražio i posudbu novca u iznosu od 300,00 eura, a do današnjeg dana nije obavio radove niti vratio novac.
U dva požara na otvorenom prostoru izgorjelo strnište i suha trava
 U ponedjeljak 17. srpnja 2023. oko 15 sati u blizini mjesta Podgorje, na neutvrđeni način je došlo do požara u kojem je izgorjelo strnište.
 Istoga dana, oko 17.30 sati u mjestu Frkljevci, 70-godišnjakinja je na livadi spaljivala suhu travu, a da prethodno nije poduzela sve potrebne mjere i radnje kako ne bi izazvala požar te se uslijed vjetra vatra počela nekontrolirano širiti. Protiv 70-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Podsjećamo da je u vremenu od 1. lipnja do 30. rujna 2023. zbog dugotrajnih nepovoljnih klimatskih i hidroloških prilika koje pogoduju povećanoj opasnosti od požara donesena Odluka o zabrani paljenja vatre na otvorenom.
Nepoznati vozač udario u parkirani osobni automobil pa pobjegao
U ponedjeljak 17. srpnja 2023. u vremenu od 16 do 18.30 sati u Požegi u Ulici Josipa Pavičića, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom udario je u prednji lijevi bočni dio parkiranog osobnog automobila u vlasništvu 55-godišnjakinje.
Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao.
  Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

 
Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega