Search
Close this search box.

NESVAKIDAŠNJE Najprije je bježao pred policijom a onda im nije želio dati na uvid bilo koji dokument!

Pod utjecajem alkohola počinio niz prometnih prekršaja

U četvrtak 25. siječnja 2024. oko 20.30 sati u mjestu Viškovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa korištenjem uređaja za mjerenje brzine utvrdili da se osobni automobil kreće nepropisnom brzinom nakon čega su ga pokušali zaustaviti, no vozač je nastavio vožnju do mjesta Vesela gdje se i zaustavio. Nadalje je utvrđeno da je osobnim automobilom upravljao 59-godišnjak koji je policijskim službenicima odbio dati na uvid vozačku i prometnu dozvolu, kao i osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet, a ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,99 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 32-godišnjakinja

U četvrtak 25. siječnja 2024. oko 7.20 sati između mjesta Alilovci i Kaptol, 32-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u putni kanal i udarila u kolni ulaz.

U prometnoj nesreći 32-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano