Search
Close this search box.

NISU USPJELI Dvojica alkoholiziranih vozača pokušali pobjeći policiji ali su uhvaćeni – jedan će završiti na sudu!

Pronašao ručnu bombu

U subotu 4. svibnja 2024. oko 18.30 sati na području Pleternice, 38-godišnjak je prilikom košnje trave u dvorištu obiteljske kuće pronašao ručnu bombu koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Udario u stup javne rasvjete pa pobjegao

U subotu 4. svibnja 2024. oko 17.50 sati u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika na nogostup i udario u stup javne rasvjete.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,47 promila i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola pa pokušao pobjeći policijskim službenicima

U nedjelju 5. svibnja 2024. oko 2.05 sati u Požegi u Ulici Jurja Križanića, policijski službenici su u prometu zatekli osobni automobil kojim je upravljao vozač koji neposredno prije zaustavljanja nije postupio po znakovima policijskih službenika već je nastavio vožnju makadamskim putem u smjeru Ulice kralja Petra Svačića gdje je i zaustavljen.

Nadalje, vozač se pokušao udaljiti s mjesta događaja, no ubrzo su ga sustigli policijski službenici te utvrdili da je vozilom upravljao vozač starosti 30 godina kod kojeg je ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,14 promila.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi  optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega