Search
Close this search box.

NK „CROATIA” MIHALJEVCI Obilježena 50. godišnjica kluba – predstavljena i monografija

Povodom 50. obljetnice postojanja NK „Croatia“ Mihaljevci u Gradskom kazalištu Požega održana je svečana sjednica i predstavljanje monografije „Pola stoljeća nogometnog kluba Croatia Mihaljevci“.
Sjednici su nazočili gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, dožupan Ferdinand Troha, predsjednik Sportskog saveza Požeško-slavonske županije Vlado Drkulec, tajnik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Damir Bognar, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, predsjednik NK Croatie Dražen Franjić  i ostali uvaženi predstavnici i gosti iz područja sporta.
 Gradonačelnik Glavić je čestitao NK Croatiji na 50. obljetnici postojanja i pohvalio članove kluba na zauzimanju za zdrav i aktivan život. Nogomet je sport koji obogaćuje naše živote na bezbroj načina, zato moramo prepoznati njegov potencijal da potakne pozitivne promjene u našim zajednicama.
Okupljenima se obratio član uprave kluba Drago Adžić i predstavio povijest NK Croatie.
„Nogometni klub osnovan je 1974. godine u Mihaljevcima. Natječe se neprekidno od 1974. godine s više ili manje sportskih uspjeha. Klub je nekoliko puta osvajao prvo mjesto u svom rangu i ostvario viši rang natjecanja, ali je i ispadao u niži rang. U sezoni 1999./2000. osvaja prvo mjesto i plasira se u viši rang u prvu županijsku nogometnu ligu.  U tom rangu natječe i do danas s promjenjivim uspjehom. U sezoni 2022./2023. Croatia osvaja prvo mjesto u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Detalji rezultata i igrača prikazani su u knjizi „Pola stoljeća nogometnog kluba Croatia Mihaljevci“. „
Zaslužnim pojedincima, predsjednicima Kluba, sponzorima, trenerima i igračima uručena su priznanja za njihov doprinos Klubu kroz proteklih 50 godina.

Izvor: Grad Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu