Search
Close this search box.

„NOĆ KNJIGE” U PLETERNICI Od najmlađih folkloraša i spomena znamenitih književnika, preko druženja sa Sandrom Halt Ćuže do koncerta Stjepana Japarića!

„Noć knjige” u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici sinoć je okupila brojne ljubitelje pisane riječi i dobre glazbe iz Požeštine a program je, što službeni što neslužbeni, potrajao do ponoći.
Tradicionalnu manifestaciju, koja se u Pleternici obilježava već 12 godina, otvorili su najmlađi članovi KUD-a „Olrljava” a potom je uslijedilo podsjećanje na velikane književnosti A.G.Matoša, Mariju Jurić Zagorku i Miroslava Krležu. Nakon prigodnih riječi gradonačelnice Marije Šarić, druženje je nastavljeno prof. Sandru Halt Ćuže i njenu zbirku pjesama „Puce na duši”. U ovom dijelu programa sudjelovali su učenici OŠ „Dobriša Cesarić”, u kojoj profesorica radi, kao i članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ čiji je ona član.
Noć knjige završila je raspjevano koncertom Stjepana Japarića koji je publiku podsjetio na svoje najveće uspješnice ali i hitove Miše Kovača. Zajedno s njim pjevala je i publika a u tom ‘štihu’ nastavljeno je i neformalno druženje uz „Šljivovu granu”.

Dodajmo još kako je ravnatelj knjižnice Franjo Novak na početku podsjetio prisutne da se Noć knjige održava u cijeloj Hrvatskoj, konkretno – u 254 grada i mjesta, u programu sudjeluje 155 narodnih knjižnica, gotovo 100 knjižara, antikvarijata i nakladnika, te 330 različitih ustanova.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano