Search
Close this search box.

NOĆ KNJIGE U PLETERNICI Susret s meteorologom Zoranom Vakulom, kviz i predstavljanje zbirke pjesama Jasne Kajtar

”Noć knjige” je kulturna manifestacija koja je pokrenuta 2012. godine te se provodi diljem Hrvatske u knjižnicama koje tom prigodom organiziraju prigodne programe za svoje korisnike. Tema ”Noć knjige” 2024. godine je ”Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena”.
Ovogodišnji program Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica za ”Noć knjige” koji se održava 23. travnja 2024. financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u suradnji s partnerima Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice.
Naši najmlađi korisnici imaju priliku u 17:00 sati upoznati Zorana Vakulu, poznatog hrvatskog meteorologa i autora meteoslikovnica iz serije “Vremenaste priče”, koje služe kao svojevrsni poticaj i inspiracija za razgovor s djecom o meteorološkim pojavama i njihovo objašnjenje.
U 18:00 sati kreće ”Kvizomanija”, kviz iz općeg znanja namijenjen srednjoškolcima, studentima te mladima u dobi od 15 do 29 godina. Kviz će biti u opuštenoj atmosferi i prijateljskom ozračju, sve što vam treba je dobra volja i malo sreće. Uz malo sreće možete osvojiti i prigodnu nagradu.
Program za odrasle nastavljamo u 19:00 sati promocijom zbirke pjesama ”Otkucaji duše” autorice Jasne Kajtar. Jasna je rođena 7. ožujka 1961. godine u Požegi. Nakon završene gimnazije i Pedagoškog fakulteta u Osijeku radi u osnovnoj školi u Pleternici i područnim školama. Suosnivačica je i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća i Društva naša djeca Pleternica. Volontirala je deset godina u udruzi ”Osmjeh” i aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog ženskog društva. Jasna je putem svoje zbirke pjesama ispričala svoju životnu priču. Dođite i upoznajte ju!
Vidimo se u utorak!

Izvor: Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega