Search
Close this search box.

NOĆ MUZEJA Raznovrstan program u Požegi, Pakracu i Pleternici – ne propustite besplatno razgledavanje Muzeja bećarca i Požeške kuće!

U Hrvatskoj se sutra, 26.siječnja, obilježava Noć muzeja, čemu će se pridružiti i muzeji iz naše županije – u Požegi, Pakracu i Pleternici.
Gradski muzej Požega pripremio je program za sve uzraste pa je tako u 17 sati radionica za najmlađe. Od 18 sati započinje izravni prijenos otvorenja izložbe iz Muzeja grada Pakraca pod nazivom „Obitelj Janković u Slavoniji, od prvog do posljednje”, a u čijoj pripremi je sudjelovao i požeški Muzej. Od 19 sati slijedi besplatno stručno vodstvo kroz Centar za posjetitelje Požeška kuća. Za 20,30 sati je najavljen kviz vezan uz 160.godišnjicu rođenja Julija Kempfa.
Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Muzej i nova publika” pa su se u pakračkom muzeju odlučili svojim programom približiti svim generacijama. Središnji događaj večeri je izložba koju smo već spomenuli a tijekom večeri očekuje vas i Grofičina tombula, noćna tajanstvena šetnja po Pakracu, koncert barokne glazbe…Muzej će biti otvoren od 18 do 1 sat iza ponoći.
Muzej bećarca u Pleternici svoj je program zamislio vrlo jednostavno – i mladi i stari pozvani su na besplatno razgledavanje. Muzej će biti otvoren od 17 do 22 sata.

Pripremila: V.Milković

 

Vezano
Vezano