Search
Close this search box.

NOĆ MUZEJA U GRADSKOM MUZEJU POŽEGA B.Miličević – „Tri godine djeluju i rade u vrlo teškim uvjetima, svi zajedno im dugujemo iskreni pljesak”

Iako još uvijek rade u privremenom i neprimjerenom prostoru, djelatnici Gradskog muzeja Požega nisu se ni ove godine propustili ukjljučiti u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja. Osmislili su program namijenjen svim generacijama a realizirali su ga u prostoru Centra za posjetitelje „Požeška kuća”.
Prvi sat Noći muzeja bio je namijenjen učenicima od 1. do 5.razreda osnovne škole za koje je organizirana zanimljiva radionica. U nastavku programa moglo se pratiti otvorenje izložbe iz Muzeja grada Pakraca pod nazivom „Obitelj Janković u Slavoniji, od prvog do posljednje” u čijoj realizaciji je sudjelovao Gradski muzej Požega. Uslijedilo je službeno otvorenje Noći muzeja i potom razgledavanje Požeške kuće, uz stručno vodstvo.
– Nalazimo se u početnoj točki našeg muzeja koja će i dalje biti početna točka i koja će upoznavati sve posjetitelje s našim gradom, s muzejem. Tu zapravo otvaramo široku lepezu našeg grada. Uskoro ćemo otvoriti naš obnovljeni Gradski muzej, nastavak ove Požeške kuće u projektu „Požeške bolte” i ja vjerujem da to svi željno iščekujete. Vidi se to iz mnoštva pitanja od ljudi, ovako usput, o tome kad će muzej biti gotov i što će u njemu biti, kakva je koncepcija – rekla je v.d. ravnateljice Mizeja Lidija Španiček, pozdravljajući prisutne na otvaranju Noći muzeja. Zahvalila se također svima koji su pomogli oko uređenja Muzeja i izrazila nadu kako će svi prisutni biti redovni posjetitelji i u preuređenom prostoru.
Zamjenik gradonačelnika dr.sc.Borislav Miličević zahvalio se pak, djelatnicima Muzeja koji od početka 2021.godine, kad je započela obnova Gradskog muzeja Požega, rade u privremenom prostoru.
– Tri godine uistinu djeluju i rade u iznimnim uvjetima, vrlo teškim uvjetima, a pritom su sačuvali svu građu, neku čak i unaprijedili i evo, najavljuju, u godini u kojoj će proslaviti 100. obljetnicu djelovanja muzeja, neke novosti Stoga im svi zajedno dugujemo jedan iskreni pljesak kojim ćemo odati počast njihovom radu – istakao je B.iličević.
Noć muzeja je završila kvizom vezanim uz 160. godišnjicu rođenja Julija Kempfa.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano