Search
Close this search box.

NOĆAS U prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe!

Prevaren prilikom kupovine poljoprivrednog stroja

U četvrtak 1. lipnja 2023., policijskim službenicima je prijavio 44-godišnjak s područja Brestovca da je u svibnju 2023. nepoznatoj osobi uplatio na račun novac kao polog za kupnju poljoprivrednog stroja nakon čega mu se nepoznata osoba više ne javlja. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Upozoravamo građane da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi i sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Dragovoljno predali oružje i streljivo

U četvrtak 1. lipnja 2023. u mjestu Dervišaga, 58-godišnjakinja je policijskim službenicima dragovoljno predala dvije puške. Istoga dana na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 22 komada streljiva.

Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

U prometnoj nesreći ozlijeđene tri osobe

U petak 2. lipnja 2023. oko dva sata u mjestu Vetovo u Majdanskoj ulici na makadamskom putu, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i prednjim dijelom udario u stablo.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 18-godišnji putnik, dok je 15-godišnja putnica lakše kao i 18-godišnji vozač protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje promet nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano