Search
Close this search box.

NOGOMET Slavonija dobila licencu za 2. Nogometnu ligu, a Slavija i Kutjevo se danas bore za opstanak u 3.NL Istok


Nogometni klub Slavonija je kolo prije kraja sezone u 3. Nogometnoj ligi – Istok domaćom pobjedom nad NAŠK-om (Našice) osigurao novi naslov prvaka, a ovog tjedna dobio je i potrebnu licencu za nastup u 2. Nogometnoj ligi u sezoni 2024./2025. te će momčad trenera Kreše Poletija i Krešimira Čuljka moći nastupiti u predstojećim kvalifikacijama za taj rang.

Ždrijeb kvalifikacijskih parova za popunu 2. NL održat će se u utorak, 04. lipnja 2024. u 11,30 sati u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu. Termini kvalifikacija su nedjelja, 09. i nedjelja 16. lipnja.
Mogući protivnici Požežanima su NK Uljanik Pula (prvak 3. NL – Zapad), HNK Segesta Sisak (3. NL – Centar) i HNK Zadar (3. NL – Jug). Ove godine nitko iz 3. NL – Sjever ne sudjeluje u kvalifikacijama pa je tog doigravanja za razliku od prošle godine oslobođen četrnaestoplasirani klub 2. NL.
U slučaju plasmana u viši rang Slavonija će svoje domaće utakmice 2. Nogometne lige u sezoni 2024./2025. igrati na Stadionu u Velikoj. 
Prije kvalifikacija “Plavi s Orljave” če odigrati još dvije utakmice. U subotu, 01. lipnja u 18,00 sati će u posljednjem, 30. kolu 3. NL – Istok gostovati kod Bedema u Ivankovu, a nakon toga će u srijedu, 05. lipnja u 18,00 sati na stadionu Grabovac u Mihaljevcima protiv međužupanijskog ligaša Jakšića odigrati finalnu utakmicu Županijskog nogometnog kupa.

Podsjetimo, druga dva trećeligaša iz naše županije, NK Slavija Pleternica i NK Kutjevo, su posljednji na tablici 3.NL Istok i u današnjem, posljednjem kolu, u međusobnom susretu će odlučiti o svojoj sudbini iduće sezone. Utakmica se igra u Pleternici od 18 sati. Ukoliko bi rezultat bio neodlučan, oba kluba će napustiti 3.NL Istok.

Izvor: Požeški sportski savez/ V.Milković

Vezano
Vezano