Search
Close this search box.

NOGOMETNI KLUB POŽEGA Petar Čuljak je novi trener prve momčadi


Nogometni klub Požega je na svojoj službenoj facebook stranici objavio da je za novog trenera prve momčadi imenovan Petar Čuljak, a koji je u prošloj sezoni bio trener Nogometnog kluba Kutjevo.  Tako će ovaj nogometni stručnjak iz Pleternice na klupi Požege naslijediti Marijana Bakulu s kojim se klub sporazumno razišao prije desetak dana. “Crveni s Orljave” u idućoj sezoni 2024./2025. natjecat će se u 1. Županijskoj nogometnoj ligi nakon nedavnog ispadanja iz Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega u kojoj se požeški klub natjecao posljednjih 5 godina odnosno od formiranja tog ranga 2019. godine.
Petar Čuljak je dobro poznat ljubiteljima nogometa, bio je igrač brojnih klubova u Požeštini, a još uvijek aktivno igra iako je u 49 godini života te je u prošloj sezoni nosio dres Sulkovaca nastupajući za taj klub u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Za vrijeme studija u Zagrebu igrao u 2. HNL za Hrvatski dragovoljac (Zagreb) i za Inker iz Zaprešića u 1. HNL.
Kao trener dugi niz godina je radio s mlađim kategorijama Nogometnog kluba Slavija Pleternica, vodio je seniorsku momčad Slavena iz Gradca te u nekoliko navrata i prvu momčad Kutjeva.
Završio je Višu trenersku školu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu  i posjeduje Nacionalnu PRO trenersku licencu. U Nogometnom klubu Požega jednu polusezonu je proveo i kao igrač i to u jesenskom dijelu sezone 2013./2014., a za klub sa Sportsko – rekreacijskog centra je bio registriran od 19. 08. 2013. do 28. 01. 2014.
Petar Čuljak je četvrti trener u mandatu aktualnog predsjednika Požege Jurice Matijevića. Po njegovom izboru za predsjednika Požege u kolovozu 2021. na klupi je već bio Tomislav Vukoja, a poslije su za trenere izabrani Željko Mitrović i Marijan Bakula. 

Izvor: Požeški sportski savez

Vezano
Vezano