Search
Close this search box.

NOVA AKCIJA USKOK-A Neslužbeno – među uhićenima su Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Darko Puljašić, bivši gradonačelnik Požege!?

U tijeku je nova akcija USKOK-a a među uhićenima su i dvojica Požežana – objavio je portal 24sata. Tekst objavljujemo u cijelosti:

Velika akcija USKOK-a: Više uhićenih zbog mita, među njima sudac i bivši gradonačelnik…
Istražitelji su im jutros pokucali na vrata, a nova uskočko-policijska akcija pokrenuta je zbog koruptivnih djela, odnosno primanja i davanja mita te pogodovanja oko zapošljavanja
8.08
Tko je Puljašić? Čovjek zbog kojeg je Plenković priznao da mu ‘radari’ znaju zaštekati…
Darko Puĺjašić, prije pet mjeseci je u Slavonskom Brodu osuđen na kaznu zatvora za krivotvorenje službene isprave u trajanju o dvije godine. Pri tome jednu godinu mora odslužiti u zatvoru, a druga godina se preinačuje na uvjetnu kaznu u trajanju od tri godine.
Puljašić je bivši požeški gradonačelnik, HDZ-ovac i bivši saborski zastupnik.
U siječnju 2021. godine 24sata su otkrila slučaj tajnih snimki i kako su se namještali poslovi dok je Puljašić bio gradnačelnik Požege pa se Plenković preznojavao i malo korigirao svoju izjavu o istančanim radarima koji ponekad znaju i pogriješiti.
Puljašić je tad maknut iz Sabora.
7.50
Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji koja je u tijeku, a među njima su, prema neslužbenim informacijama Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Darko Puljašić, bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege, piše Večernji list.
Istražitelji su im jutros pokucali na vrata, a doznaje se da ke akcija pokrenuta zbog primanja i davanja mita te pogodovanja kod zapošljavanja.
Puljašić je bivši HDZ-ov gradonačelnik, a u veljači ove godine nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, a godinu dana mora provesti i zatvoru. Teretio se za krivotvorenje isprave vezano za početak radova na dogradnji dvorane Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi.
Izvor: 24sata
Foto: V.Milković

DODANO U 10,40 SATI
Evo što je o najnovijoj akciji USKOK-a objavio Jutarnji list:

Po nalogu USKOK-a policija je rano jutros uhitila nekoliko osoba, među kojima je sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Predrag Dragičević, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Osim njega, priveden je i bivši gradonačelnik Požege Darko Puljašić.
Uhićene se, kako se doznaje, tereti za primanje i davanje mita te pogodovanje oko zapošljavanja. Od ranih jutarnjih sati u Slavoniji su u tijeku pretresi domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni.
Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji sumnjaju da je privedeni sudac nezakonito pogodovao bivšem gradonačelniku Požege u jednom kaznenom postupku koji se protiv njega vodio prije više godine, a vezano uz njegovu raniju funkciju ravnatelja Doma zdravlja Požeško – slavonske županije.
Prema neslužbenim informacijama, sudac Dragičević, koji je inače iz Požege, bio je član drugostupanjskog vijeća Županijskog suda u Slavonskom Brodu koje je pravomoćno obustavilo taj kazneni postupak protiv Puljašića.
Sumnja se da je Dragičević pritom obmanuo preostalo dvoje članova vijeća, kako bi donijeli odluku u Puljašićevu korist, lažnom im prezentirajući ključne podatke iz predmeta, tako da je Puljašić izišao neokrznut iz tog kaznenog postupka.
Zauzvrat, sumnjaju istražitelji, Puljašić je, navodno također nezakonito, pomogao sucu Dragičeviću u zapošljavanju članova njegove obitelji.
Kako neslužbeno doznajemo, ključne dokaze o ovim koruptivnim radnjama, istražiteljima je “dao” sam Darko Puljašić. Naime, kad je u siječnju 2021. godine Puljašić “pao” zajedno sa svojim zamjenikom Marijom Pilonom zbog sumnje u namještanje poslova za gradsku komunalnu tvrtku Komunalac, istražitelji su mu oduzeli mobilni uređaj u kojemu su kasnije pronašli komunikaciju vezanu za ovaj raniji sudski predmet.
Nakon analize te komunikacije te daljnjih provjera i usporedbi s događanjima i postupcima u tom kaznenom predmetu, došli su do zaključka da je sudac Dragičević izravno pogodovao Puljašiću te da je zauzvrat dobio mito u vidu spomenutih zapošljavanja.
Podsjetimo, bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege i njegov zamjenik u međuvremenu su u slučaju Komunalac proglašeni krivima za kazneno djelo trgovine utjecajem. Puljašić je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od 14 mjeseci zatvora, od čega šest mora provesti u zatvoru.
Puljašić i Pilon proglašeni su krivima da su tijekom siječnja 2020., koristeći autoritete gradonačelnika i dogradonačelnika te predsjednika Skupštine požeškog Komunalca u kojem Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora Komunalca Josipa Viteza da pogoduje određenim izvođačima u postupku javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima upravlja Komunalac, protivno interesima suvlasnika navedenih stambenih zgrada. No, Vitez je to odbio.

Vezano
Vezano