Search
Close this search box.

NOVI STANAR U GOSPODARSKOJ ZONI PLETERNICE Tvrtka L Projekt d.o.o. kupila prostor bivšeg Tofrada

Gospodarska zona Pleternice dobila je novog stanara – tvrtku L Projekt d.o.o. Potvrdio nam je to u pismenom odgovoru na upit njen vlasnik i direktor Josip Lukić.
– Istina je kako smo u studenom ove godine dogovorili i realizirali kupnju poslovnog prostora od poduzeća  EXPERTA GRUPA d.o.o. na adresi Ante Starčevića 16 u Pleternici, u kojoj je bila tvrtka Tofrado trgovina d.o.o.

oduzeće L projekt d.o.o. posluje nepunih 7 godina, sjedište ima u Rajsavcu, upravu u Vidovcima a nabavu i skladište u Požegi.
– Tijekom godina tvrtka se konstantno razvijala , a kao rezultat toga razvila se i potreba za pronalaskom i posjedovanjem većeg poslovnog prostora. Od dana kada je krenuo razvoj našeg poduzeća  ( kontinuirano zapošljavanje većeg broja ljudi, kupnja opreme, strojeva, mehanizacije i ostalo) trudili smo se pronaći  adekvatan  prostor za obavljanje naše djelatnosti. U tom  periodu bili smo u najmu uredskih i skladišnih prostora koji su se nalazili na dvije različite adrese,  što nam  nije odgovaralo iz više razloga. Osim što se stvorila potreba za većim poslovnim prostorom stvorila se i želja za posjedovanjem vlastite nekretnine. 
Smatram da je kupnja vlastite nekretnine logičan i kvalitetan “potez” jer uz do sada ostvarene dobre poslovne rezultate naravno težimo i daljnjem razvoju i što boljoj organizaciji poduzeća, a  što nam  vlastita nekretnina u Pleternici  svojim  obimom, sadržajem i veličinom to uvelike omogućava. Što se tiče preseljenja  u grad Pleternicu napominjemo da  smo u obavljanju djelatnosti bazirani  na Požeško- slavonsku županiju tako da promjena sjedišta ne utječe na promjenu lokacije izvođenja radova niti na dosadašnji način poslovanja. Istina je da smo htjeli ostati u Požegi, međutim u ovih nekoliko godina  nismo uspjeli pronaći prostor koji bi zadovoljio naše potrebe odnosno koji bi nam  omogućio jednostavnije i kvalitetnije organizirano poslovanje . Pleternicu smo prepoznali kao perspektivan grad na dobroj poziciji za nas  u smislu položaja naših gradilišta . Većina naših gradilišta nalazi u krugu 15 kilometara od našeg novog sjedišta – pojasnio je J.Lukić.
L Projekt trenutno zapošljava 75 djelatnika, od kojih je dio i sa područja grada Pleternice, a za sada se ne planira povećanje broja djelatnika. U Pleternici se za sada planira zadržati dosadašnji način poslovanja .
Dodajmo za manje upućene, kako je EXPERTA GRUPA d.o.o. ( od koje je L Projekt kupio prostor Tofrada) u vlasništvu Josipa Galić a registrirana je i za poslovanje nekretninama. Ona je „Tofrado” otkupila nakon što je u njemu pokrenut stečajni postupak.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano