Search
Close this search box.

NOVO GOSTOVANJE POŽEŠKE SPISATELJICE Lana Derkač čitala svoju poeziju u nacionalnim knjižnicama u Skoplju i Prištini

Požeška spisateljica Lana Derkač predstavila je svoju poeziju u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižici u Skoplju kao specijalna gošća pročitala je nekoliko svojih pjesama na predstavljanju knjige Davora Šalata. Organizatori događaja bili su Vladimir Cvetkoski iz nakladničke kuće „Makavej“ i Vesna Acevska koja je prevela i pjesme Davora Šalata i Lane Derkač.
Lana Derkač čitala je svoju poeziju i u Nacionalnoj knjižnici u Prištini. Uz Jadranku Pintarić, Dijanu Burazer i Davora Šalata, sudjelovala je u predstavljanju knjiga koje su im prošle godine prevedene na albanski jezik i objavljene u Prištini. Njihovo gostovanje organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Kosovo u sklopu Dana hrvatske kulture na Kosovu. U organizaciji je sudjelovala i kosovska književnica Fatmire Duraku koja je u nakladničkoj kući FAD prevela i na albanskom objavila Laninu knjigu „Hotel za mrtve“. Nakon nastupa u Nacionalnoj knjižnici, pisci su se družili sa svojim kosovskim kolegama u kafe-galeriji Kultplus i razgovarali o književnim vezama dviju zemalja.

Dodajmo i da su požeškoj autorici upravo objavljene pjesme u Parizu, i to u antologiji poezije i članaka za održivi svijet pod naslovom „Whispers of Renewal“. Knjigu je uredio pisac Abu Zubier u „La fenetre de Paris“.


Izvor: L.D.

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu