Search
Close this search box.

NOVO PRIZNANJE Županica Antonija Jozić izabrana za jednu od potpredsjednica u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

– Zahvaljujem kolegama u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe na potpori i izboru za jednu od potpredsjednica kao i mojoj EPP grupi na podršci prilikom kandidature – objavila je ovo večeras na svom facebook profilu županica Antonija Jozić. Novo je to priznanje požeško-slavonskoj županici koja je članica hrvatskog izaslanstva u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strassbourgu od 2016. godine.
Godine 2021. izabrana je za potpredsjednicu Doma lokalnih vlasti te potpredsjednicu EPP/CCE grupe zastupnika no, nakon lokalnih izbora u Hrvatskoj kad više nije bila gradonačelnica nego je izabrana za županicu, taj joj je mandat prestao. Sad se kandidirala za potpredsjednicu iz redova regionalnih vlasti (bila su dva kandidata) i danas je izabrana na tu dužnost, uz potporu, kako je i istakla, Klupa EPP-a, Europskih pučkih stranaka kojima pripada i HDZ.

Dodajmo i kako je županica Jozić u listopadu prošle godine izabrana i za voditeljicu hrvatske delegacije u Kongreesu koja ima pet članova: 2 župana, 2 gradonačelnika i 1 načelnik ( jedan od gradonačelnika je Anamarija Blažević iz Pakraca).

Tekst: V.Milković
Foto: Požeško-slavonska županija

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi