Search
Close this search box.

NOVO ZA POŽEŠKE STUDENTE Bolji uvjeti rada za ALUMNI “FTRR”-a i studente Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi


Temeljem brojnih aktivnosti svakoga dana se poboljšavaju uvjeti studiranja i rada akademske zajednice te studenata u Požegi. Ovoga tjedna održan je terenski pregled projekta izgradnja montažne sportske dvorane Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi od strane predstavnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz domaćina sastanka dekana prof.dr.sc. Borislava Miličevića. Utvrđena je visoka faza stupnja realizacije projekta te su prezentirane preostale faze završetka radova.
Navedeni projekt je izuzetno bitan za rad i djelovanje udruge diplomiranih studenata ALUMNI “FTRR”-a zbog činjenice da udruga u svojoj budućnosti osim promocije i prezentacije Fakulteta te obrazovanja i znanosti u svome planu ima i organizaciju brojnih sportskih aktivnosti kod mladih u našoj županiji te cijeloj Slavoniji. U budućnosti je plan aktiviranje u brojnim sportovima za koji će članovi pokazati interes te naravno uključivanje i velikog broja aktivnih studenata. Također treba naglasiti da je od velike pomoći i projekt koji je potpisan od strane Ministarstva poljoprivrede i Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi “Stipendiranje studenata viših godina poljoprivrednih smjerova na sveučilištima, veleučilištima i visokim školama na području Slavonije, Baranje i Srijema”.
Sredstva za provedbu osigurana su u Državnom proračunu u iznosu od  milijun eura za svaku akademsku godinu. Navedenim aktivnostima povećava se konkurentnost novo formiranog Fakulteta te šalje poruka u javnost da je studiranje postaje ozbiljan korak u svijet poslovanja te uz visoko kvalificirani radni kadar predstavlja odskočnu dasku za budućnost mladih ljudi. Sve navedene aktivnosti i procese podržava vodstvo udruge te ujedno poziva sve mlade ljude da se priključe.


Izvor: Predsjednik Udruge ALUMNI FTRR:

 Bruno Horvat mag.oec

Vezano
Vezano