Search
Close this search box.

OBAVIJEST GRAĐANIMA Stanje na pleterničkom području tijekom jučerašnjeg dana

Grad Pleternica obavijestio je građane o stanju na terenu kad je riječ o posljedicama nevremena prije nekoliko dana. Informaciju prenosimo u cijelosti:

STRUJA
Sve službe HEP-a su na terenu i dalje popravljaju oštećenja i vodove. Nažalost, oštećenja su velika te su noćas nastala i dodatna. Dio kućanstava još nema struju, kao ni naselja Bilač i dio Brđana. Nemamo informaciju točno za svako mjesto kada će se popraviti tako da ju ne možemo ni napisati. Ono što možemo reći je da su radovi u tijeku te zamoliti za strpljenje i razumijevanje.

OTPAD
Odvoz građevinskog otpada vrši Pleternički komunalac, počevši od Pleternice i Gradca te će nastaviti u sljedećim naseljima. Isto tako postavljeni su kontenjeri za građevinski otpad u Frkljevcima i Kuzmici. Otpad je potrebno odvojiti od azbestnih ploča te sve iznijeti ispred kuća. Ukoliko netko sam vozi otpad, može ga odvesti u Reciklažno dvorište (po njihovom radnom vremenu) ili u Ašikovce (kontakt: Tomislav Ećimović 091 6000 150).

PRIJAVA ŠTETE
Prijava štete krenuti će nakon proglašavanja elementarne nepogode, početkom idućeg tjedna. Prijava će se vršiti u prostorijama Gradske uprave (Trg hrvatskih branitelja 1, prizemlje). Ponesite: dokaz o vlasništvu, osobne iskaznice, iskaznicu tekućeg računa, fotografije oštećene imovine, a za poljoprivredu dodatno dokaz o prijavi potpore/poticaja.
Na broj  prijavljujete samo ako još imate otkrivenu kuću te Vam je potrebna pomoći vatrogasaca s korpom. Sve dosad prijavljene rješavaju se redom, a za one kojima se ne može pristupiti vatrogasnim vozilo, angažirat će se manja korpa u ponedjeljak.

SANACIJA U TIJEKU
– Prijavljene otkrivene obiteljske kuće pokrivaju ceradama i folijama vatrogasci
– Javne zgrade i objekte pokriva Pleternički komunalac sa kooperantima
– Odvoz smeća vrši Pleternički komunalac
– Parkove čiste Hrvatske šume uz koordinaciju Javne ustanove za upravljanje zaštićenom područjem PSŽ
Molimo građane za strpljenje, zajedništvo i koordinirane aktivnosti.

Izvor: Grad Pleternica

 
 
Vezano
Vezano