Search
Close this search box.

OBILJEŽAVANJE POČETKA DOMOVINSKOG RATA U PAKRACU Višednevni raznoliki program

Dječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji će biti održan u Hrvatskom domu 26. veljače s početkom u 18 sati započet će ovogodišnje višednevno obilježavanje 1. ožujka 1991. godine i početka Domovinskog rata u RH.  Nastupit će učenici osnovnih škola uz već uobičajenu gošću Niku Pastuović.
Program se nastavlja 28. veljače u 18 sati premijernom izvedbom dječje pjesme „Pakrac – taj mali grad“ i premijerne projekcije kratkog dokumentarnog filma „Alfa 1991.“ u kino dvorani Hrvatskog doma dr. Franje Tuđmana u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik.


U pakračkoj župnoj crkvi 1. ožujka s početkom u 18,30 sati najavljen je koncert klape „Sveti Mihovil“. Ispred crkve u 20 sati je predviđeno paljenje „31 baklje pobjede“. Dan poslije 2. ožujka s početkom u 10 sati u crkvi će biti održana sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje nakon čega će biti održan uobičajen „Mimohod pobjednika“ koji će nakon prolaza gradskim ulicama završiti ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti položeni vijenci. Na istom prostoru u 12 sati će biti održano čitanje povjesnice i pozdravni govori.
Za 4. ožujka u vijećnici kurije Janković s početkom u 18 sati najavljena je promocija zbirke domoljubne poezije „Poetska spomenica 123. brigade HV Požega“.
Kao i uvijek, ovogodišnje obilježavanje organiziraju Grad Pakrac i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a sve pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Izvor: Pakrački list

Vezano
Vezano