Search
Close this search box.

OBILJEŽEN DAN GRADA KUTJEVA Kroz ‘gostovanje’ kviza „Tko želi biti milijunaš?” otkriveni detalji o sadašnjim i budućim projektima a dodijeljena su i javna priznanja


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Kutjevo je obilježilo svoj Dan. Kao i obično, bila je to prigoda da se progovori o projektima koji su u fazi realizacije ali i onima koji se tek planiraju no, ono što nije bilo obično, to je način na koji je o svemu progovoreno – u ‘goste’ Kutjevčanima došao je Tarik Filipović i kviz „Tko želi biti Milijunaš”! Prvi ‘natjecatelj’ u kvizu bio je gradonačelnik Josip Budimir koji je, odgovarajući na pitanja, ispričao puno detalja: uskrsnicu je dobilo 218 umirovljenika za što je u proračunu izdvojeno 26 500 eura, dječji vrtić dobit će i Vetovo, prošle godine smještajni kapaciteti na kutjevačkom području povećani su za 16, na području grada djeluje 30 udruga za čiji rad je izdvojeno 170 000 eura, trenutno se dovršava projektna dokumentacija za jedan od kapitalnih projekata „Kuću graševine” vrijedan 10 milijuna eura, u planu je i Fontana graševine, sportska dvorana…
— Mlada gradska uprava htjela je na inovativan način prikazati sve ono na čemu smo radili. U ovom trenutku imamo spremne projekte u vrijednosti preko 40 milijuna eura, tako da u budućem razdoblju očekujemo sredstva resornih ministarstava i fondova Europske unije kako bismo realizirali zacrtane ciljeve, a sve to radi dobrobiti naših građana – kazao je na kraju ‘kviza’ gradonačelnik Josip Budimir.
Pohvale gradskoj upravi i čestitke Kutjevčanima za Dan grada uputili su izaslanik predsjedateljice Vijeća ministara BIH Borjane Krišto, savjetnik predsjedateljice Mato Lončar, zamjenik županice Ferdinand Troha i saborska zastupnica Anamarija Blažević, ovaj puta u ulozi i izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora.
Treba istaći kako je danas obilježena 30. obljetnica otkako je Kutjevo poslalo općina, potom i grad, pa su na sjednici prisustvovali i članovi prvog Općinskog vijeća iz 1993.godine.
Na kraju neuobičajene, ali zato vrlo zanimljive svečane sjednice Gradskog vijeća, uručena su javna priznanja pojedincima i kolektivima. Zahvalnice su dobili: Judo klubu Jigoro, učenik generacije kutjevačke osnovne škole Joni Šipošu i učenica generacije Nini Čamak. Uručene su i godišnje nagrade Grada Kutjeva za 2023. godinu, a primili su ih DVD Kutjevo i profesorica Ljiljana Bernatović-Markota. Nagrade za životno djelo posthumno su dodijeljene Antunu Adžiću i Branku Mihalju, poznatim i cijenjenim kutjevačkim vinarima.
Počasnim građaninom Grada Kutjeva imenovan je Enver Moralić iza kojega je dugogodišnji rad na promociji i razvoju Kutjeva i koji je Gradu Kutjevu poklonio kino  dvoranu u kojoj je održana sjednica.
U glazbenom dijelu programa nastupili su prof.Alen Kovačević i Bruna Oberan.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano