Search
Close this search box.

OBILJEŽEN DAN POLICIJE „Što se tiče stanja sigurnosti, prema postignutim rezultatima nalazimo se među dvije najbolje policijske uprave u Hrvatskoj”

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj obilježen je Dan policije i blagdan njezinog zaštitnika sv. Mihaela. Tim povodom uz spomenik na Trgu 123.brigade položeni su vijenci i zapaljeni lampioni za poginule pripadnike MUP-a i hrvatske branitelje, nakon čega je u crkvi sv.Lovre policijski kapelan vlč.Željko Volarić služio svetu misu.
Lampioni su zapaljeni i na spomen obilježje uz zgradu policije podignuto u spomen na poginule pripadnike specijalne policije „Trenk”.

 

Svečanom programu u prostorijama Policijske uprave, uz djelatnike MUP-a, prisustvovali su i brojni gosti među kojima županica Antonija Jozić i gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić. Prigodan govor održao je načelnik Policijske uprave Željko Grgić koji je najprije istakao kako je ovo prigoda sjetiti se svih policijskih službenika koji više noisu živi a svojim radom zadužili su sve nas. Osvrnuo se i na rad policije te stanje sigurnosti na području koje pokriva PU požeško-slavonska.
– Što se tiče stanja sigurnosti na području naše PU u 2022. godini rezultati našeg rada su na visokoj razini.
Ako promatramo 2022. godinu ukupno je zabilježeno 922 kd na području naše PU, od toga 739 kd po službenoj dužnosti, naknadna otkrivenost je iznosila visokih 72 %, dok je ukupna razriješenost kaznenih djela iznosila 88,5 %. Prema navedenim rezultatima nalazimo se među dvije PU s najboljim rezultatima u RH.
Što se tiče prometne problematike u 2022. godini zabilježili smo ukupno 540 prometnih nesreća, u kojima je stradalo 168 osoba, od navedenih pokazatelja 2 osobe su smrtno stradale, 52 teško, a 114 lakše ozlijeđene. Kad promatramo navedene brojke one su u cjelini bolje nego 2021. godine, ali bez obzira što smo opet imali najbolje rezultate po svim pokazateljima ne možemo biti ni s njima zadovoljni jer je svaki izgubljeni život nažalost nedoknadiv gubitak za obitelj i zajednicu.
Dobri rezultati vezani za sigurnosne pokazatelje kao i visoka učinkovitost, nastavlja se i u prvih osam mjeseci ove godine, te se opravdano nadamo da ćemo po pitanju rezultata i ovu godinu završiti na zadovoljavajućoj razini. Primjerice, ako uspoređujemo sigurnosne pokazatelje vezane za kriminalitet (489), u prvih osam mjeseci ove godine naknadna otkrivenost kaznenih djela iznosi 73,7 % dok je ukupna razriješenost na 89,6 % , oba pokazatelja se bolja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali su i trenutno najviša u RH. Na istoj razini ćemo nastojati održati sigurnosne pokazatelje i po drugim segmentima našeg rada Što se tiče trenutnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu nažalost bilježimo povećanje stradalih osoba, iako smo pojačali i usmjerili naše aktivnosti raznim preventivno-represivnim postupanjima, stalnim medijskim najavama naših aktivnosti u prometu, te na razini godine procesuiramo između 14 000-15 0000 prometnih prekršaja.
Uz sve probleme i izazove s kojima se suočavamo, te razne krize koje nas pogađaju, što se donekle reflektira na cijelu društvenu zajednicu, a time od policije iziskuje dodatne napore i učinkovitost važno je naglasiti da stanje sigurnosti u našoj Županiji nije ugroženo odnosno da smo i nadalje sigurno područje gdje se naši gospodarstvenici mogu razvijati, a naši građani kao i gosti koji dolaze u naš kraj mogu sigurno i ugodno osjećati – rekao je Ž.Grgić..

 

Dan policije čestitali su, uz zahvalu za sve što čine u svom poslu, županica Jozić i gradonačelnik Glavić.

Načelnik PU požeško-slavonske je povodom Dana policije za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio  23 djelatnika.

IZ OPERATIVNO-KOMUNIKACIJSKOG CENTRA POLICIJE
policijskog službenika kriptološke sigurnosti – operatera na sredstvima veze, višeg policijskog narednika Marija Kneževića

IZ SLUŽBE KRIMINALISTIČKE POLICIJE
kriminalističkog tehničara Policijske uprave, višeg policijskog narednika Damira Žibernu
administrativnu tajnicu Danijelu Berger

IZ INTERVENTNE JEDINICE POLICIJE
zapovjednika voda interventne policije, policijskog inspektora Marijana Kovačevića
voditelja programa specijalističke obuke u jedinici, policijskog narednika Marka Pandžića
policijsku službenicu interventne policije, policajku Mariju Kelemen

 

IZ POLICIJSKE POSTAJE POŽEGA
policijskog službenika za mladež i obradu kriminaliteta, višeg policijskog narednika Kristijana Oriškovića
policijskog službenika za kriminalističku obradu u cestovnom prometu, policijskog narednika Denisa Kurilića
policijskog službenika, policajca Mateja Lovrića
kontakt policajca, samostalnog policajca Ivana Zebu

IZ POLICIJSKE POSTAJE PLETERNICA
vođu sektora, policijskog narednika Filipa  Majstorovića
detektiva za kriminalističke evidencije, potrage, identifikacije i obradu kriminaliteta, samostalnog policajca Božidara Marinca
policijskog službenika, policajca Filipa Brankovana
administrativnu tajnicu Anamariju Perak

IZ POLICIJSKE POSTAJE PAKRAC
šefa smjene policijske postaje, višeg policijskog narednik Željka Paukovca
kriminalističkog tehničara-detektiva za obradu kriminaliteta u policijskoj postaji, višeg policijskog narednika Željka Babojelića
upravnu referenticu Angeliku Tomić Bobaš

IZ SLUŽBE ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA
Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale
stručnu referenticu za ljudske potencijale Dubravku Majstorović
stručnu referenticu za ljudske potencijale Gordanu Đaković
Odjela materijalno financijskih poslova
računovodstvenog referenta likvidature Borisa Šulca
Odjela za upravne poslove
voditeljicu Odjela za upravne poslove Zdravku Crnjac
administrativnu referenticu Lovorku Katić
Odjela za tehniku
policijskog službenika za nadzor i planiranje-projektant informacijskog sustava, policijskog inspektora Maria Tadića

Također je istaknuto da je PU požeško-slavonska surađivala s ustanovama, udrugama i drugim institucijama tijekom godine od kojih  su se tri suradnje osobito istaknule. Za poseban doprinos u radu i suradnju zahvalnice su uručene Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Požege, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Požega i Glazbenoj školi Požega.

Izvor: PU požeško-slavonska/ V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi