Search
Close this search box.

OBILJEŽEN DJEČJI DAN GRADA PLETERNICE Gradonačelnica Šarić na sjednici Dječjeg gradskog vijeća: „Potičem vas da uvijek kažete ono što je vama bitno i potrebno”

Jučer je nizom aktivnosti obilježen Dječji dan grada Pleternice. Sve je započelo u IC Terra Pšanonica svečanom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća kojoj je prisustvovala i ‘velika’ gradonačelnica Marija Šarić.
Da su djeca važna sastavnica u životu svakog naselja i da im treba dati veću važnost, odlučile su pokazati tadašnje učiteljice u pleterničkoj školi Jasna Kajtar i Dorotea Valenta koje su 2008.godine pokrenule osnivanje Dječjeg gradskog vijeća a godinu dana kasnije i Društvo naša djeca. Nizom aktivnosti uz pomoć Grada Pleternice 2011.godine ‘izboren’ je status Pleternice kao grada prijatelja djece. – To je značilo da Grad mora sustavno brinuti za svoju djecu. Ponosna sam što ova lijepa priča traje i dalje, još bolja i još ljepša – istakla je Jasna Kajtar pozdravljajući prisutne na svečanoj sjednici.
Male i velike prigodno su pozdravili i Valentina Stojčević, koja posljednjih sedam godina vodi Dječje gradsko vijeće, te predsjednik Društva „Naša djeca” Tomislav Banožić.
Gradonačelnica Marija Šarić je kazala kako gradska uprava uglavnom vodi brigu o projektima za koje oni ‘veliki’ misle da su najbolji za ugodan život u gradu a možda nekad zaborave na kakvu sitnicu koja je najmlađima važnija. – Zato mi je drago biti na sastancima Dječjeg gradskog vijeća da čujem detalje koji nama odraslima možda ‘prođu sa strane’. Potičem vas da uvijek kažete ono što je vama bitno i potrebno. Tako ćemo moći bolje planirati i urediti naš grad i druga naselja.kako biste vi i vaše obitelji imali još ljepše okuženje za odrastanje – rekla je gradonačelnica.
-poručila je, među ostalim, gradonačelnica. Zahvalila je na suradnji svima onima koji rade s djecom i sudjeluju u brojnim projektima te daju jako puno sebe da bi mališani mogli stasati u odrasle osobe.
Tijekom dana najmlađi Pleterničani su posjetili i Muzej bećarca a navečer su se družili u Klubu za mlade gdje se u posljednje vrijeme Dječje gradsko vijeće i okuplja.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano