Search
Close this search box.

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA Dr. sc. Ivan Vukoja – „ Vaša misija je plemenita, vaš rad nezamjenjiv”

Međunarodni dan sestrinstva u Požegi je sinoć obilježen druženjem medicinskih sestara i tehničara u dvorani „Glorija”. Bila je to ujedno i prigoda da se nekolicina sestara isprati u mirovinu. Druženje je organizirala požeška podružnica Hrvatskog sindikata medicinskih sestara i tehničara uz suradnju s Organizacijskim odborom pa je okupljenje sestre i tehničare prvi pozdravio predsjednik Podružnice Tomislav Gretzer.
Čestitke medicinskim sestrama i tehničarima za njihov Dan i zahvale za sve što svakodnevno čine na svojim radnim mjestima uputili su Vlasta Raštegorac, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Požega, ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki, zamjenik županice Ferdinand Troha i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega d.sc. Ivan Vukoja.
– Odanost pozivu medicinske sestre je nešto što se ne može naučiti i vi to jako dobro znate. On dolazi iz duboke unutarnje motivacije i želje za pomaganjem drugima. Vi ste odabrali put koji nije bio lak, ali je izuzetno vrijedan. Svaka medicinska sestra nosi ono što je najvažnije a to je skrb o našim pacijentima. Kao ravnatelj bolnice imam posebnu priliku svjedočiti samoprijegoru, požrtvovnosti i radu koji nesebično svaki dan unosite u osmijehe naših pacijenata, ali isto tako podižete atmosferu na svim onim teškim radilištima nas kojima radite. Stoga vam se još jednom zahvaljujem što ste tu za nas i što nas s druge strane inspirirate u našem radu. Vaša misija je plemenita, vaš rad nezamjenjiv. Također, posebno još jednom naglašavam: vaša inspiracija i predanost je nagrada i inspiracija za sve nas – rekao je, među ostalim, dr.Vukoja.

Na druženje povodom Međunarodnog dana sestrinstva došlo je njih preko 150-ero a za njihovu zabavu bio je zadužen sastav Ivice Bumbe.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu