Search
Close this search box.

OBILJEŽENA 34. OBLJETNICA HDZ U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI U superizbornoj godini ide se na ‘3 od 3’ – troji izbori, tri pobjede!

U superizbornoj godini ide se na ‘3 0d 3’ troji izbori, tri pobjede! Osnovni je ovo naglasak i zaključak sa sinoćnje svečanosti obilježavanja 34.obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice u Požeško-slavonskoj županiji. Skupu u svečanoj dvorani Glorija prisustvovalo je preko 1000 članova stranke a na proslavu velike obljetnice došao je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Bila su tu i dva bivša predsjednika Sabora RH Vladimir Šeks i Luka Bebić, bivša i sadašnja saborska zastupnica Marija Bajt i Anamarija Blažević, ministrica Nikolina Brnjac i ministar Marin Piletić, nositelj stranačke liste na predstojećim izborima u V.izbornoj jedinici kao i mnogi drugi.
Sve njih na 4.ožujak 1990.godine, prvog predsjednika HDZ-a u Požegi Antu Božića, te ključne događaje iz godina koje su slijedile podsjetio je kratak film. Potom su uslijedili prigodni govori – održali su ih predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a naše županije Robert Ostrun, predsjednik GO HDZ-a Požega prof. dr. sc. Borislav Miličević, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić te predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Jozić. Prisutnima se obratio i nositelj strahnačke liste u V. izbornoj jedinici Marin Piletić te na kraju skupa čelni čovjek HDZ-a Andrej Plenković. U svom je govoru podsjetio na postihnuća Vlade HDZ-a u proteklih 8 godina: ulazak u EU i shengenski prostor, podizanje kreditnog rejtinga, otvaranje preko 200 000 novih radnih mjesta i rekordno nisku nezaposlenost od 6,5 posto, povećanje plaća i mirovina, razne vrste potpora građanima u vrijeme Covida-19 i kasnije, potpore poduzetnicima, umirovljenicima…
– Često čujemo kritike s desnice da nismo dovoljno učinili za Slavoniju. No, pozivam ih da prisustvuju našim Savjetima za Slavoniju, da prate naše politike, mjere i ulaganja. Samo tako bi mogli vidjeti koliko smo napora uložili u proteklih osam godina, s više od tri milijarde eura investicija u pet slavonskih županija. Primjerice, danas je ministrica turizma Nikolina Brnjac dodijelila gradonačelniku Lipika, Vinku Kasani, projekt vrijedan 12,8 milijuna eura za razvoj zdravstvenog turizma u poznatom lječilištu u Lipiku. To je samo jedan od brojnih projekata koje provodimo. Također, prije nego što sam stigao u Požegu, ministar Butković mi je javio da je počela procjena ponuda za izgradnju brze ceste koja će povezati Požegu s autocestom A3. Kada realiziramo i taj projekt, Požeško-slavonska županija bit će ravnopravna s mnogim drugim županijama koje se nalaze na glavnim prometnim pravcima – istakao je Andrej Plenković. On je također izrazio zadovoljstvo što se nalazi u županiji koja je najjača u političkom smislu za HDZ.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi