Search
Close this search box.

OBILJEŽENO 90 GODINA DVD-A DJEDINA RIJEKA Neprekidan rad na zaštiti imovine i ljudskih života od 1933. godine do danas

Dobrovoljno vatrogasno društvo Djedina Rijeka proslavilo je visoku devedesetu obljetnicu kontinuiranog rada i djelovanja u cilju zaštite ljudi i imovine. Na svečanoj sjednici prikazan je presjek rada od samih osnutaka davne 1933. godine do danas. Iako su se članovi društva mijenjali, cilj djelovanja je ostao isti, biti prvi u svim nezgodama kako bi mještani mirno spavali.
Uz domaćine, proslavi obljetnice pridružili su se članovi prijateljskih dobrovoljno vatrogasnih društava,  predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Dragutin Žnidarec, zapovjednik županijske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Novosad, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, Župnik Milan Klobučar i mještani.
Županica Jozić uputila je čestitke članovima DVD-a Djedina Rijeka na čelu s predsjednikom Ivanom Radičevićem, istaknuvši kako budućnost ovoga društva nije upitna zahvaljujući mladim licima u njegovim redovima.
– Sigurna sam da bi oni koji su osnivali ovo društvo i koji su postavili njegove temelje bili ponosni na sve vas jer je jedno malo mjesto Djedina Rijeka uspjelo zadržati sve ono što su oni u tim trenucima uspostavili. Iz godine u godinu vi radite ne samo na zaštiti ljudskih života i imovine, već ste nositelji svih društvenih aktivnosti na kojima se vaši susjedi, prijatelji i obitelji okupljaju. Iz presjeka rada vidimo da ste uistinu vodili računa o svemu, aktivni ste i postižete uspjehe na brojnim natjecanjima, ulažete u osposobljavanja i iskreno vam želim da s istim žarom nastavite i dalje – rekla je Jozić.
Prigodno, na sjednici su dodijeljena vatrogasna priznanja i odlikovanja članovima DVD-a Djedina Rijeka. Spomenicu za 20 godina rada dobili su Mario Samardžić, Josip Fridrih, Ivan Radičević stariji i Franjo Fridrih
Brončanu vatrogasnu medalju zaslužili su Goran Buturac, Boris Bjelokapić, Branko Pavlović, Mario Samardžić, Đuro Švajda, Ivan Buturac stariji, Vinko Mičević, Mijo Samardžić, Zvonko Josipović, Zoran Buturac i Damir Martinović.
Brončana vatrogasna plamenica dodijeljena je šestorici članova, Ivanu Radičeviću starijem, Josipu Mičeviću, Luki Buturcu, Dariu Švajdi, Vjekoslavu Josipoviću i Ivanu Radičeviću.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano