Search
Close this search box.

OBLJETNICA STRADANJA ŠESTORICE ‘TIGROVA’ U ERDUTU Počast Josipu Kneževiću iz Ljeskovice pošli dati obitelj, suborci i članovi udruge koja nosi njegovo ime

Na današnji dan, 25.srpnja, 1991.godine na položaj pripadnika 1.gardijske brigade „Tigrovi” , u bivšem odmaralištu tvrtke Vodovod-Osijek u Erdutu, pod okriljem noći otvorena je minobacačka paljba s teritorija Republike Srbije.U mučkom napadu šestorica ‘Tigrova’ su poginuli a još 18 je bilo teško ranjeno. Među poginulima je bio i Josip Knežević iz Stare Ljeskovice kraj Čaglina.
Danas, kao i ranijih godina uz spomenik svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na području općine Dalj, okupili su se članovi obitelji, suborci i prijatelji kako bi polaganjem cvijeća i paljenjem lampiona, odali počast poginulim braniteljima. Počast Josipu Kneževiću danas su došli dati sestra i braća s djecom i unucima, suborci te predsjednik Udruge iz Ljeskovice koja nosi Josipovo ime, Josip Tušek.
Josip Knežević je rođen 13.kolovoza 1969.godine u Staroj Ljeskovici, sin je Jele i Ilije, po zanimanju strojobravar. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 1.gardijske brigade „Tigrovi”. Posmrtno je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.
Dodajmo još kako su na današnji dan, uz Josipa Kneževića, poginuli Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Željko Pavić i Mirko Rožman.

Tekst: V.Milković
Foto: J.Š.

Vezano
Vezano