Najčitanije

 • Fotogalerije

  OBRTNIČKA ŠKOLA Na festivalu predstavili svoja zanimanja

  Jučer je Obrtnička škola Požega sudjelovala na Zlatim žicama Slavonije u okviru aktivnosti promocije strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nastavnici i učenici Obrtničke škole su izložili promidžbene materijale vezano za partnerstvo na projektu RCK VirtuOS osječke Ugostiteljsko-turističke škole, kao i proizvode svojih radionica vezane uz ugostiteljstvo i turizam izrađene na praktičnoj nastavi. Predstavljene su aktivnosti RCK i promovirana su zanimanja koja upisuje Obrtnička škola Požega u četiri sektora; turističko hotelijerski komercijalisti, kuhari, konobari, arhitektonski tehničari, zidari, tesari, soboslikari -ličioci, stolari, modni tehničari i krojači.
  Prolaznici su mogli kušati i Požeški kolačić – suvenir škole, koji je nastao u sklopu projekta Ministarstva turizma s ciljem promocije zanimanja u ugostiteljskoj struci. Osim kušanja kolačića i promidžbenih materijala svi zainteresirani građani su mogli dobiti odgovore vezano za upis u ugostiteljsko-turistička i ostala zanimanja za koja obrazuje Obrtnička škola.
  Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek zajedno s partnerskim školama među kojima je i Obrtnička škola Požega, u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

  Izvor: Obrtnička škola

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači