Search
Close this search box.

OBRTNIČKA ŠKOLA POŽEGA Osvojili nagradu od 3000 eura!

U Obrtničkoj školi Požega održana je svečana primopredaja donacije od 3.000 eura i masterclass predavanje za osvojeno drugo mjesto u nagradnome dijelu obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, koji je drugu godinu zaredom provela Coca-Cola HBC Adria. Uz vodstvo profesorice Marijane Levar, učenici Obrtničke škole Požega odslušali su svih pet modula programa i postigli izvrsne rezultate na kvizovima znanja, čime su zaslužili tu vrijednu nagradu.
Ravnateljici Ivi Šnajder nagradu je uručila Aleksandra Todorović, rukovoditeljica odnosa sa zajednicom i kupcima u Coca-Coli HBC Adria, koja je pritom istaknula:
– Veliko mi je zadovoljstvo s vama proslaviti ovaj svečani trenutak i čestitati vam na osvojenoj donaciji i masterclass predavanju. U prvim dvama izdanjima programa Raise the Bar Youth sudjelovalo je više od 2.300 mladih koji će svoju karijeru graditi ili je već grade u sektoru ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na to što smo drugim izdanjem programa obuhvatili još veći broj učenika te što smo i učenicima Obrtničke škole Požega omogućili da, učeći od stručnjaka i vrhunskih profesionalaca, usvoje znanja i vještine koje će im pomoći pri izlasku na tržište rada.
Uz novčanu donaciju, učenice i učenici imali su priliku poslušati masterclass predavanje. Tijekom predavanja, koje je održao Dominik Bečvardi, suvlasnik bara Peaches & Cream iz Zagreba i glavni predavač na Akademiji Raise the Bar, učenici su saznali više o važnosti komunikacije i timskoga rada te o izazovima vođenja vlastitog posla. U prezentacijskom dijelu masterclassa imali su priliku saznati kako se pripremaju klasični kokteli te upoznati tehniku rada modernih barskih trendova.
– U ime svih učenika i zaposlenika naše škole želim zahvaliti Coca-Coli HBC Adria na ovome priznanju te što su programom Raise the Bar Youth našim učenicima omogućili dodatna znanja i vještine. Posebno sam ponosna što su naši učenici još jednom pokazali zavidnu razinu znanja i što su drugu godinu za redom, ostvarili izniman rezultat. Podsjećam, prošle smo godine zaslužili prvo, a ove godine drugo mjesto, u konkurenciji od čak 28 škola. Vjerujem da će njihovo zalaganje i rezultati biti inspiracija i sljedećim generacijama koje će se priključiti ovome obrazovnom programu. – izjavila je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega.
U drugome izdanju programa sudjelovalo je 1.286 učenica i učenika iz 47 škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima iz cijele Hrvatske. Učili su o komunikaciji, timskome radu, financijskoj pismenosti, poslovnome planiranju i samozapošljavanju, a u nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola. Prvo mjesto i nagradu od 5.000 eura osvojila je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, dok je treće mjesto i 2.000 eura osvojila Ekonomska i turistička škola Daruvar. Sve su tri škole uz novčane nagrade osvojile i masterclass predavanje, koje je ove godine zaslužila i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.


Izvor: Obrtnička škola Požega

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu