Search
Close this search box.

OD 17. DO 23.TRAVNJA Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Osumnjičen za dvije krađe u pokušaju

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Našica koji je dana 16. listopada 2021. u poslijepodnevnim satima pokušao krađu u mjestu Migalovci u obiteljskoj kući u vlasništvu 79-godišnjakinje te u mjestu Kula u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u obiteljskoj kući u vlasništvu 83-godišnjakinje.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Osumnjičen za krađu bicikla

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, osumnjičeni je 15. travnja 2023. u večernjim satima u mjestu Bektež ispred ugostiteljskog objekta otuđio bicikl marke „Nakamura“ u vlasništvu 40-godišnjaka.

Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

ROADPOL – pojačani nadzor brzine kretanja vozila od 17. do 23. travnja 2023. godine

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera u petak 21. ožujka od 00.00 do 24.00 sata, provodi 24-satni nadzor brzine i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

U tu svrhu policija je pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja te ovim putem zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija. Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. U akciju je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa. Također, prekršaji brzine utvrđivat će se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Policijska uprava požeško-slavonska poziva vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: pixnio

Vezano
Vezano