Search
Close this search box.

OD JUČER Zabranjeno je posjećivanje pacijenata u Općoj županijskoj bolnici Požega – epidemija gripe je na vrhuncu, tri osobe u našoj županiji su umrle!

.

Na internetskoj stranici Opće županijske bolnice Požega objavljena je Odluka o zabrani posjeta pacijentima. Odluku je jučer donijelo Stručno vijeće zbog pogoršanja epidemiološke situacije.
Ova odluka za sad vrijedi dva tjedna no, postoji mogućnost produženja. Pacijenti i osoblje trebali bi nositi zaštitne maske.

– Epidemija gripe u našoj županiji je na vrhuncu – kazao nam je dr.Ante Vitalia, voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo. To je potkrijepio i slijedećim podacima:
Od početka sezone gripe u Požeštini je zabilježeno 172-oje oboljelih od gripe. Njih 21 su hospitalizirani a dvije osobe su preminule. Na pakračko-lipičkom području je 78 oboljelih od gripe, 3 osobe su hospitalizirane a 1 osoba je umrla. Preminule osobe imale su i drugih zdravstvenih problema prije nego su zaražene virusom gripe.
– Broj oboljelih vjerojatno je i veći, ovo su službeni podaci koje smo dobili od obiteljskih liječnika i iz bolnica a neki oboljeli nisu se ni javili liječnicima – dodao je dr.Vitalia.
Osim gripe na našem području je i nadalje prisutan covid-19 pa tako podaci govore kako je od 1.rujna službeno evidentirano 507 zaraženih, 32-oje je završilo u bolnici a 4 osobe su preminule. Na pakračkom području je bilo 269-ero zaraženih, 9 ih se liječilo u bolnici a smrtnih slučajeva nije bilo.

 

Izvor: OŽB Požega
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano