Search
Close this search box.

ODALI POČAST Udruga Alumni “FTRR” i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi obilježili Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


Hrvatski sabor u ožujku 2020. godine donio je Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta te se otada 18. studenoga obilježava kao Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Povodom obilježavanje toga dana članovi udruge Alumni “FTRR”  ispred Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi paljenjem svijeća i molitvom prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili na oltar Domovine kako bismo danas uživali u slobodi. Tom prilikom lampione su  zapaliti ispred spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu te uzduž Vukovarske ulice u Požegi. U društvu brojnih sugrađana te ostalih udruga građana koji su pohodili Vukovarsku ulici u priči i razgovoru sjetili su se tih prohujalih vremena prije 32. godine kada se branila Hrvatska te na kraju i obranila u Domovinskom ratu. Tom prilikom bili su nazočni članovi udruge Blaž Arežina, Milan Nikić, Zdravko Matičević i predsjednik ALUMNI “FTRR” Bruno Horvat.

Izvor: Predsjednik Udruge ALUMNI FTRR:

 Bruno Horvat mag.oec

Vezano
Vezano