Search
Close this search box.

ODLUČENO JE „Nebo iznad Slavonije” – najljepši je tekst s prošlogodišnjeg festivala

HRT Radio Osijek ove je godine izabrao 30. pjesmu Zlatnih žica Slavonije koja ima najljepši tekst inspiriran Slavonijom. To je pjesma “Nebo iznad Slavonije” za koju je tekst napisao Siniša Đukić, a izvedena je na prošlogodišnjem izdanju festivala.
Ocjenjivački sud Radio Osijeka donio je gotovo jednoglasnu odluku – najljepši tekst među pjesmama prošlogodišnjeg festivala Zlatne žice Slavonije 2022. je tekst pjesme “Nebo iznad Slavonije”, koju je izveo Tamburaški sastav Šokci iz Osijeka. Nagrada će autoru teksta Siniši Đukiću biti predana u nedjelju, 3. rujna 2023. godine, u sklopu ovogodišnjeg festivala “Zlatne žice Slavonije” u Požegi.
Nagradu dodjeljuju od 1993. godine tako da je ova pjesma jubilarna, trideseta, koja je dobila laskavu nagradu za najbolji tekst. Posljednjih deset godina nagrada je tambura bisernica koju je i ove godine izradio Franjo Juzbašić iz Županje.
Ocjenjivački sud uvijek bira tekstove pjesama koji su inspirirani slavonskim motivima. U ovogodišnjem su ocjenjivačkom sudu bili Marina Ban, Danijela Šandor, Marija Herceg, Stela Sep, Davor Lončarić, Zvonimir Mandić, Daniel Hojsak i Dragan Lenart.
I ove će godine HRT Radio Osijek izravno prenositi Zlatne žice Slavonije u subotu, 3. rujna, a festivalu ćemo posvetiti i posebnu emisiju tog dana od 15.30 do 18 sati.
Foto: Radio Osijek
Izvor: Zlatne žice Slavonije

Vezano
Vezano