Search
Close this search box.

ODRŽAN 16.ODBOJKAŠKI TURNIR GRADA POŽEGA Pobijedila je Ekipa Papuka iz Velike

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je održan 16. Odbojkaški turnir Grada Požege u organizaciji Požeškog športskog saveza i pod pokroviteljstvom Grada Požege. Natjecalo se 9 ženskih rekreativnih ekipa, a od 13,00 do 21,30 sati odigrano je ukupno 13 utakmica koje su se igrale na dva dobivena seta do 25 poena (treći do 15).
Prvi turnir koji se sada već tradicionalno organizira u sklopu proslave Dana grada Požege i Grgureva održan je 2005., a posljednji 2019. dok 2020. i 2021. nije održan zbog protuepidemioloških mjera Stožera Civilne zaštite.


Ovogodišnje izdanje turnira je otvorio zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević koji je ekipama uručio i priznanja za sudjelovanje. Nakon utakmica u skupinama u polufinale su se plasirali pobjednici skupina, Top Sport Vukovar, Požega i Našice te Papuk kao najbolja drugoplasirana ekipa.
Prvo mjesto na kraju je osvojila ekipa Papuka Velika koja je tako prekinula trogodišnju dominaciju Sportsko – rekreativne udruge „Živim sport“ iz Slavonskog Broda čija je ekipa osvojila turnir 2017., 2018. i 2019. godine, a upravo je Papuk 2015. godine bio i posljednji pobjednik prije nego je počela serija naslova brodske ekipe koja je svoj nastup na današnjem turniru završila već u skupini porazima od kasnijih finalista.


Papuk je u finalu pobijedio ekipu Top Sporta Vukovar rezultatom 2:1, a ove dvije ekipe su i otvorile turnir ali je tada pobjedu istim rezultatom odnijela ekipa iz Vukovara. Igračice Papuka su čak tri utakmice na turniru odigrale u tri seta, a za Papuk su novi naslov osvojile Olivera Kožić, Evica Ivanešić, Maja Kljajić, Ivana Franić, Jasna Štajcer, Ana Biondić, Dragana Škorić i Anamarija Soldo. Ekipa Požege osvojila je treće mjesto pobjedom nad Novom Gradiškom rezultatom 2:1 u setovima.
Četiri najbolje ekipe su nagrađene peharima i medaljama koje im je ispred organizatora uručio Željko Mitrović, glavni tajnik Požeškog športskog saveza. Utakmice su dobro vodili požeški odbojkaški suci Ruda Đurćević i Dinko Maslač.
Ekipa Požege bila je suorganizator turnira dok su sponzori turnira bili Slavonija Bus d.o.o. i Svam plus d.o.o.
Izvor: Požeški sportski savez

Vezano
Vezano