ODRŽAN 2.MEMORIJALNI TURNIR „DAMIR GILANJ” U GAĐANJU LETEĆIH META Prvo mjesto osvojila ekipa Slavonci a pojedinačno je najbolji bio Ivan Karabalić

Na strelištu u Bzenici jučer je održan 2.Memorijalni turnir „Damir Gilanj” u gađanju letećih meta. Organizirao ga je njegov sin Domagoj, uz pomoć sponzora..
– Preminuo je prije dvije godine na strelištu Pampas u Osijeku. Otpucao je seriju, sjeo i srce je otkazalo. Strastveni lovac strijelac je bio 50 godina, kao i strastveni ribolovac, zaljubljenik u prirodu. Živio je za lov, za streljaštvo, to mu je bilo više od hobija – prisjetio se Domagoj.
Na natjecanje je jučer došlo 11 ekipa koje su, uz organizatora, pozdravili i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić te predsjednik županijskog Lovačkog saveza Branko Bertelović.
– Drago mi da smo se okupili na ovom memorijalu posvećenom čovjeku za kojeg vjerujem da nam je svima ostao u lijepom sjećanju. Zahvaljujem njegovom sinu koji održava na ovako lijepi način uspomenu na svog oca i našeg dragog prijatelja. Želim vas pozdraviti u ime grada Pleternice i gradonačelnice Marije Šarić, zaželjet vam lijep i ugodan dan na ovom prostoru koji će će, vjerujem, proći u zajedništvu i prijateljstvu. Svima želim mirnu ruku, oštro oko, puno uspjeha u današnjem natjecanju i dobru kob u svim budućim lovovima – rekao je Domagoj Katić.
– Danas smo se sastali da bi nastavili memorijalni turnir za pokojnog Damira Gilanja koji je svoj rad u lovstvu i streljaštvu ugradio u ovo strelište za što mu odajem počast ispred Županijskog lovačkog saveza jer, je bio jedan začetnika izgradnje ovog strelišta. Želim vam uspjeh, dobre rezultate, da pazite jedni na druge – rekao je B.Bertelović te najavio još nekoliko natjecanja koja će se do kraja godine održati na strelištu u Bzenici.
Na kraju gotovo cjelodnevnog natjecanja prvo mjesto je osvojila ekipa Slavonci( članovi iz Županje, Našica, Čepina), drugi je bio Srnjak Rastovac a treća ekipa Orahovice. Kutjevčani su zauzeli četvrto mjesto.
Pojedinačno, najbolji je rezultat postigao Ivan Karabalić iz Županje, drugi je bio Zvonko Pavošević iz Čepina a treći Dragan Poslončec iz Rastovca.
Nagrada fer play pripala je Peri Milošu a najviše sreće u izvlačenju tombule imao je Željko Starčević. Obojica su iz kutjevačke ekipe Slavonac. U parkuru je redosljed bio slijedeći: 1.mjesto, Tomislav Sarajlić (Vidra – Ćaglin) – 2. mjesto, Dario Sarajlić (Vidra – Ćaglin) – 3. mjesto, Tomislav Pleša (Crnac-Rastovac)..
Kažimo i kako su predstavnici natjecanja, prije dolaska u Bzenicu, posjetili grob Damira Gilanja u Požeškim Sesvetama te zapalili svijeću.

Tekst: V.Milković
Foto: V.Milković/ M.Cenbauer

Vezano
Vezano