Search
Close this search box.

ODRŽAN 23. POŽEŠKI PLESOKAZ Okupio je 500 sudionika iz pet država

Međunarodni festival plesa pod nazivom Požeški plesokaz i pod organizacijskom palicom Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ održava se od davne 2002. godine s ciljem promicanja plesne kulture među mladima i u manjim sredinama. Tako je i ove godine plesokaz okupio više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 44 plesne škole, studija i udruga iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.
Međunarodni festival, a moglo bi se reći i praznik plesa u Požegi, održava se kroz tri tematske večeri i uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško- slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.
Gradsko kazalište u Požegi tako je u petak bilo ispunjeno na večeri umjetničkih plesnih škola i akademija, subotnja večer bila je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu, dok se treće večeri održava večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.
Naime, druga festivalska večer, večer suvremenog plesa i klasičnog baleta, bila je prilika i da predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, Alexandra Madsen, uruči Ilijani Lončar posebnu nagradu strukovnih udruga za izuzetan doprinos promicanju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj.
Na dobivenoj nagradi, ali i na kontinuitetu organizacije i izvrsnosti Požeškog plesokaza organizatorici i umjetničkoj voditeljici Ilijani Lončar, čestitali su Leonard Jakovina ispred Ministarstva kulture i medija, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević. Lončar je istaknula kako je nagrada posvećena svim kolegama i kolegicama koji u manjim sredinama šire i njeguju kulturu plesa.
– Uistinu sam sretna što nam je u grad došlo toliko puno plesača i kroz ova tri dana grad je uistinu živnuo. Lijepo je što Požega njeguje ples i divno je da svi zajedno poštujemo, volimo i radimo, a sve na dobrobit plesa – istaknula je Lončar na otvorenju druge večeri festivala.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega