Search
Close this search box.

ODRŽAN 3.SUSRET BRANITELJICA DOMOVINSKOG RATA RH U Karlovcu bile i braniteljice Požeštine

Danas je u Karlovcu održan 3. Susret braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Žena, majka, ratnica”. Cjelodnevni program započeo je svetom misom u crkvi Presvetog srca Isusova a nastavljen je svečanom akademijom. U Domu HV Zrinski okupile su se braniteljice iz cijele Hrvatske kako bi se prisjetile nemjerljive uloge žena u Domovinsko ratu kojih je ukupno bilo 24 tisuće. Braniteljice Hrvatske također su u mimohodu prošle ulicama Karlovca te kod spomenika 4rijeke odale počast poginulim, nestalim i umrlim braniteljima.
Ovaj susret u Karlovcu organizirao je Klub žena Domovinskog rata Udruge 110. brigade pa je prisutne u ime organizatora pozdravila predsjednica Sabina Protulipac.
Obilježavanje je podržao u Tomo Medved, ministar Hrvatskih branitelja koji je ovom prilikom udijelio zahvalnicu Klubu žena Domovinskog rata. –Tko ne bi bio ponosan Ministar Hrvatskih branitelja s ovako velikim brojem hrvatskih braniteljica okupljenih ovdje u Karlovcu! Danas prilikom naših susreta, mnoge od vas drage moje hrvatske braniteljice pogledavši u oči, prisjetio sam se mnogih detalja. Od Vukovara do Dubrovnika, preko Ličke, Zadarske, Karlovačke bojišnice, Banovine. Toliko je toga što smo prošli zajedno. Raduje me vidjeti da je u vašim licima i danas prisutan žar i energija. Ona se oslikava kroz ovo okupljanje u domoljubnom ozračju – rekao je ministar Medved.

Na 3.Susretu braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske pod nazivom „Žena, majka, ratnica” prisustvovale su i braniteljice s područja Požeštine te članovi Udruge ratnih veterana 63.samostalne gardijske bojune ZNG-a.u sklopu koje djeluju naše braniteljice.

Tekst: TrendTV/ V.Milković
Foto: A.Mandić

Vezano
Vezano