Search
Close this search box.

ODRŽAN 31. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA Grand prix osvojio film Stonely Language autora Reza Saveys iz Irana

Grand prix ovogodišnjeg, 31. Hrvatskog festivala jednominutnih filmnova, pripao je filmu Stonely Language autora Reza Saveys iz Irana. Brončanu plaketu osvojio je film WSPOMNIENIA O TOBIE Memories autorice Justyna Ratajczak iz Poljske, srebrnu film TAXIDERMY autora Moein Rooholamini iz Irana a zlatnu plaketu film PO DRUGIEJ STRONIE OKNA On The Other Side of The Window autoraDariusz Henka iz Poljske. Publika je najviše glasova dana domaćem filmu „Ples na vjetru” Josipa Henizelmana.
Medalja UNICA-e za promicanje razumijevanja među narodima pripala je filmu The Drawing Girl autorice Zora Yang iz Taiwana. U stanci za vrijeme glasovanja publike održana je nagradna igra za posjetitelje.
Na ovogodišnji festival bilo je prijavljeno više od 400 filmova iz 42 zemlje sa svih kontinenata, osim Australije.
Goste i posjetitelje 31. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova pozdravili su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr.sc. Borislav Miličević, direktora i organizator Festivala Željko Balog te predstavnik iranskog veleposlanstva.
Kažimo još kako je i ove godine priređivač Festivala bio GFR Film-video iz Požege. Pozdravljajući prisutne njegov predsjednik prof. Željko Balog je najavio kako se sa čela udruge povlači nakon punih 50 godina, ali će i nadalje biti prisutan u organizaciji Festivala. Zamijenit će ga Zvonimir Karakatić.
Zbog svega što je učinio za Požegu kroz pola stoljeća, a i 30 godina Festivala, publika je prof.Baloga pozdravila burnim aplauzom.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi