Search
Close this search box.

ODRŽAN 32. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA Grand prix osvojio film Passive & collective iz Indonezije


U Požegi je održan 32. Hrvatski festival jednominutnih filmova na koji je prijavljeno ukupno 737 filmova iz 69 zemalja svijeta, dok je 60 filmova odabrano za službeni program festivala. U konkurenciji filmova iz Vijetnama, Kube, Novog Zelanda i ostalih zemalja, Grand prix ovogodišnjeg, 32. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, pripao je filmu Passive & collective, autora Taufana iz Indonezije, a prvo mjesto i nagradu publike osvojila je Požežanka, Ema Letić s filmom Okrutni obrat života.
Drugo mjesto osvojili su Massimiliano Nocco i Filippo Principi iz Italije s filmom Happy new year, dok je treće mjesto osvojio Ignacio Rodó iz Španjolske s filmom Retrato.
Nagradu za najproduktivnijeg autora dobio je Rahim Moledina, najbolji turističko-promotivni jednominutni film je Blizu, bliže, Varaždin, Krunoslava Weinperta, pobjednik u kategoriji putnih jednominutnih filmova je Bernhard Zimmermann iz Njemačke, dok je najbolji jednominutni film generiran AI tehnologijom, onaj Petera Vadoczog iz Mađarske.
Organizator Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i ove godine je GFR Film-Video Požega te su osim projekcije službenog programa, za vrijeme trajanja festivala priređene projekcije jednominutnih filmova s prijašnjih festivala, literarni natječaj te izložba fotografija.

Izvor: pszupanija.hr
Foto: Hrvatski festival jednominutnih filmova

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu