Search
Close this search box.

ODRŽAN 7.MEĐUNARODNI FESTIVAL KULENOVE SEKE Između 72 uzorka šampionom je proglašen onaj OPG-a Milaković iz Velike

Nakon korona – stanke, sinoć su se u Velikoj ponovo okupili proizvođači kulenove seke iz svih pet slavonskih županija, pa i šire – iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i iz Vojvodine, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Ukupno 72 uzorka!

Svi sudionici Festivala kulenove seke dobili su plakete, brončanu, srebrnu ili zlatnu a šampionom je proglašen uzorak OPG Milaković iz Velike. Novčanu nagradu od 1.000 kuna te poklone nekoliko sponzora preuzeo je 20-godišnji Lovro koji je kulenovu seku pripremio ‘u suradnji’ s ocem. Vice šampionom Festivala kulenove seke proglašen je Nikola Barišić iz Valpova, dok su ‘velika zlata’ osvojili uzorci Gabrijele Ciganović iz Alilovaca, Vjekoslava Krpana iz Požege, Željka Karaule iz Novske i Ivice Adžage iz Trnovca. Posjetitelji su najviše glasova dali uzorku kulenove seke koju je pripremio Ivica Matijević iz Vidovaca.
Podsjetimo, organizatori Festivala kulenove seke su, uz pomoć suorganizatora KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Velike,.pokrovitelja i sponzora, Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska. Sve prisutne pozdravili su načelnik Opoćine Velika Robert Hofman te, u ime organizatora, Vladimir Protić koji je za iduću godinu najavio još veći festival. – Samo da ne bude korone i da Putin digne nogu s papučice gasa – dodao je šaljivo voditelj programa Boris Benčić.
Za dobro raspoloženje prisutnih brinuo se tamburaški sastav De Gotho iz Grabarja.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano