Search
Close this search box.

ODRŽAN 8.FESTIVAL KULENOVE SEKE Između 104 uzorka iz 5 država titulu šampiona ponio onaj Dominika Kovačevića iz Velike – najljepše uređen stol imali lovci iz Biškupaca!

Udruga Požeški čuvari baštine i Tjednik Kronika požeško-slavonska sinoć su u Velikoj organizirali 8.Festival kulenove seke, manifestaciju koja je okupila proizvođače iz 5 država. Za titulu šampiona prijavljeno je čak 104 uzorka kulenove seke.
Stručni žiri Šampionom Festivala kulenove seke 2023. proglasio je Dominika Kovačevića iz Velike koji je time osvojio i novčanu nagradu od 200 eura, sponzora tvrtki Jani i Potrfolio iz Požege Nine Smolčića. Vicešampion je Pero Mišić iz Požege. Posjetitelji su najviše glasova dali kulenovoj seki koju je proizveo Đuro Tušek iz Pleternice. Četiri velika zlata dobili su Josip Kovačević iz Velike, Daniel Stipić iz Valpova, Siniša Jurić iz Našica i OPG Danijel Todorović iz Orahovica. Također je dodijeljen i veći broj zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa.
Već prema tradiciji, osim najbolje kulenove seke, birao se i najbolje uređen stol a ove godine te su ‘titule’ osvojili: prvo mjesto pripalo je Lovačkom društvu „Papuk” iz Biškupaca, drugo mjesto osvojila je Matica slovačka „Kukučin Kuntarić” iz Jakšića a treće KUD Požeška dolina iz Požege. Posebnu nagradu za svoj stol dobila je i ekipa iz Bačkog Petrovca koja je prvi put sudjelovala na Festivalu.
Tijekom Festivala kulenove seke održana je prezentacija Fakultera turizma i ruralnog razvoja Požega, koji je uz Općinu Velika i TZ Zlatni Papuk,, bio glavni pokrovitelj Festivala. Suorganizator je bio velički KUD Ivan Goran Kovačić a održavanje ove manifestacije pomogli su i brojni sponzori.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

 

Vezano
Vezano