Search
Close this search box.

ODRŽANA 2.SMOTRA STAROGRADSKIH PJESAMA I PLESOVA „NA TE MISLIM” Bektežani i njihovi gosti na trenutak vratili dah prošlih, pomalo zaboravljenih vremena

„Kulturno ljeto u Kutjevu” sinoć je posjetitelje u gradskoj kinodvorani ‘odvelo’ u prošlost za što su glavni ‘krivci’ organizatori 2.Smotre starogradskih pjesama i plesova „Na te mislim”, članovi KUD-a Bektež. Namjera im je, kazao je predsjednik društva Duško Bijelić, lijepim ljubavnim pjesmama i plesovima na trenutak vratiti dah prošlih, pomalo zaboravljenih vremena. I uspjeli su u tome, uz pomoć svojih gosti Plesne udruge „Stari fijaker“ iz Đakova, Folklornog ansambla Požega, Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Lisinski“ iz Našica te domaćeg Kutjevačkog tamburaškog orkestra.
Općem, ugodnom i na trenutke sjetnom, ugođaju doprinijelo je nenametljivo vođenje programa Anite Katić i recitiranje ljubavnih pjesama ‘najpoznatijeg pjesnika među vinarima’ Marinka Markote iz Pleternice. Organizatore, njihove goste i posjetitelje pozdravili su savjetnik gradonačelnika Kutjeva Ivica Ribičić i zamjenik županice Ferdinand Troha.
Kažimo na kraju kako je smotra dobila naziv po pjesmi Vladimira Nikolića, pjesnika koji je mlad preminuo u Bektežu a sahranjen u obližnjem Gradištu.

Tekst i foto: V.Milković

 

Vezano
Vezano