Search
Close this search box.

ODRŽANA 40. SMOTRA FOLKLORA „LIDAS” Brojni ljubitelji tradicije pozdravili izvođače na ulicama Pleternice i Trgu bećarca – uručeno i nekoliko zahvalnica

Pleternica je jučer bila po 40. put domaćin Smotri folklora „Lidas” koju organizira Kulturno-umjetničko društvo „Orljava”. Kao i ranijih godina, ulicama grada prošli su jahači na konjima, konjske zaprege i kulturno-umjetnička društva – ovaj put to su bili KUD Zavičajno društvo „Rama” Pleternica, KUD Bektež iz Bekteža, KUD Slavko Janković Šiškovci, KUD Salinovec iz Salinovca, KUD Mak iz Trnovca, Prva pjevačka konjica SINĐIR iz Županje, KUD Zrin Legrad, Folklorni ansambl Požega, KUD Napredak Podravski Podgajci, HKUD Vladimir Nazor iz Sombora, UKPD Ukrajina Slavonski Brod i KUD „Svilenka” Buk.
Na Trgu bećarca izvođače i posjetitelje pozdravili su predsjednik KUD-a Orljava Renato Brankovan, gradonačelnica Marija Šarić i zamjenik županice Ferdinand Troha, koji je i otvorio smotru.
Obzirom da je riječ o jubilarnom Lidas-u, uručeno je i nekoliko zahvalnica osobama koje su na razne načine pomogle i KUD-u Orljava i organizaciji smotre a to su: Ivan Rotar, Branka Potnar i Nada Erjavac.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega