Search
Close this search box.

ODRŽANA 6.SJEDNICA SKUPŠTINE ŽUPANIJSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE Broj noćenja posljednjih godina kontinuirano raste – u prvih pet mjeseci ove godine porastao je 132,62 posto u odnosu na prošlu!

Održana je 6. Sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su uz zamjenika županice i predsjednice Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Ferdinanda Trohu, prisustvovali članovi Skupštine te direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić.
Na prijedlog Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije članovi Skupštine jednoglasno su donijeli Odluku o I. Izmjeni i dopuni Godišnjeg programa rada za 2022. godinu za koje su razlozi nastupili većim ostvarenjem sredstava iz 5 kandidiranih projekata od predviđenog. Odluka o razrješenju i izboru člana Turističkog vijeća te prijedlog Odluke o pokretanju postupka izbora neovisnog revizora za obavljanje nadzora nad radom Turističke zajednice Požeško-slavonske županije također su jednoglasno prihvaćene.
Na sjednici su prezentirani usporedni statistički podaci za period siječanj-svibanj 2018./2019./2020./2021. i 2022.godine. U Požeško-slavonskoj županiji bilježi se povećanje broja noćenja za period siječanj-svibanj 2022. godine za 132,62 % u odnosu na 2021. godinu, 109,04 % u odnosu na 2020. godinu, 40,67 % u odnosu na 2019. godinu, 83,75 % u odnosu na 2018. godinu, što je ujedno i najveći postotak porasta noćenja u usporedbi s kontinentalnim destinacijama u RH.
Kontinuirani rast svih turističkih parametara u Požeško-slavonskoj županiji rezultat je sinergije i kontinuiranog rada svih privatnih i javnih dionika na kvaliteti ponude atrakcija, smještaja, eno-gastronomije, ponude aktivnosti na otvorenom prostoru te inovativnosti ponude kao i novih proizvoda i događanja.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano